Gudbrandsdal-Gokart.no

Bakgrunn

E-post Skriv ut PDF

Gudbrandsdal Gokart ble først etablert som et AS med fire aksjonærer. Aksjeselskapet ble etterhvert oppløst og drives nå under initiativtakerens bedrift Brauta Steinindustri. Gudbrandsdal Gokart ønsker å lage et gokartanlegg hvor folk skal trives,også som tilskuere! Banen som ligger i et terreng med høydeforskjeller er 600-700 meter med flere banevalg.

Det er tilrettelagt for handicapkjøring og voksen/barn i dobbel gokart. Vi har kun tilbud for utleiekarter.

Svein Tore Åmodt har i flere år hatt et ønske om å bygge en gokart-bane. Nå er banen som ligger i Brauta, på vestsiden av Fåvang klar.  De siste 2 årene har det blitt mye jobbing for å realisere planen. Gokartene er bestilt og kommer i løpet av forsommeren. Og nå er det asfaltering av banen som står for tur.  Et eget servicebygg med toalett og mulighet for enklere servering er på plass, og kun mindre innredningsoppgaver gjenstår.

Prosjektet har tatt utallige arbeidstimer, og har kun vært mulig med en stor egeninnsats. Familien har vært til meget stor hjelp under anleggsperioden, det hadde vært umulig å gjennomføre dette uten deres støtte.

banenMed en toppfart på 50 km/t høres det ikke ut til å gå så veldig fort, men når du sitter 5 cm over asfalten da blir fartsfølelsen en helt annen. Vi satser på en type Gocart som er blant de mest populære på markedet. Det er et krav at du er over 15 år for å kjøre, men vi skal også ha en dobbel gokart, og da kan alle som ikke kan kjøre selv være passasjer. Den doble gokarten kan også benyttes av funksjonshemmede.

sveintoreBanen er fylt av svinger hvor du virkelig får testet ut om du har en racerfører i deg. Sikkerheten er veldig viktig og derfor har vi gjort alt for å gi trygge omgivelser. Når du har kjørt i ti minutter er du skikkelig varm i trøya.

Vi håper at banen vil bli et nytt aktivitetstilbud både for lokalbefolkningen, hyttefolk og turister.

Denne sommeren kan vi glede oss over et nytt aktivitetstilbud i Fåvang, nemlig gokart! Gokart-banen ligger i Brauta, på vestsida i Fåvang. Ringebuposten møtte Svein Tore Åmodt, mannen bak prosjektet, i slutten av april. Årsaken til at han startet utviklinga av banen ligger i hans store interesse for biler og motorsport.

– Jeg synes at gokart-kjøring er utrolig morsomt, og ønsket om å bygge en gokart-bane her har jeg hatt i flere år. Det er først i løpet av de to siste åra det har blitt fart på sakene, sier Svein Tore. Han har allerede gokart-bilene på hånda og går i disse dager bare og venter på at asfalteringen av den 600 meter lange banen skal komme i gang. Et flott servicebygg ovenfor banen er så å si innflyttingsklart. Her vil det bli muligheter for enkel servering i tillegg til omkledningsrom og toalett.

- Hvor mange timer jeg har holdt på for å få dette ferdig tør jeg ikke tenke på en gang. Det meste har jeg gjort sjøl, og da tar det tid, sier Svein Tore. I tillegg til å bygge gokartbane driver Svein Tore Brauta Steinindustri. Han berømmer kona Guri og faren Kåre for veldig god hjelp under byggeperioden. - Uten dem ville det aldri gått, sier Svein Tore. Han setter også stor pris på den velvilligheten kommunen har vist til prosjektet.

Sikker action

- Gokart-bilene kan komme opp i en fart på 50 km i timen på langstrekkene, og dette oppleves som veldig fort når du sitter 5 cm over asfalten, forteller Svein Tore. Krappe svinger der du kan kjenne g-kreftene bidrar ytterligere til en skikkelig action-opplevelse i trygge omgivelser. Noen liker å ta det rolig, andre er mer ivrig på gasspedalen. Et ”race” varer gjerne i ti minutter. – Etter ti minutter er du skikkelig varm i trøya, fortsetter Svein Tore.

Gokart-banen er et ypperlig tilbud til motorinteresserte. Det er en veldig sosial aktivitet ifølge Svein Tore. Når banen blir ferdig kan du ta med deg kompisgjengen eller bedriften for en vennlig konkurranse, banen blir nemlig fullt utstyrt med tidtakerutstyr. Svein Tore håper at folk som bor i Gudbrandsdalen vil bli hyppige gjester på gokart-banen. Banen vil uten tvil være et kjærkomment aktivitetstilbud for de mange hyttefamilier og turister i området. Han har foreløpig ikke bestemt hvor lang sesongen blir, men det er faktisk mulig med drift året rundt.

Det finnes flere typer gokarter på markedet, Svein Tore vil starte med den mest populære typen, og for å kjøre disse må du være over 15 år. Det vil også bli kjøpt inn en dobbel gokart. Her kan de under 15 år være passasjerer. Den doble gokarten kan også benyttes av funksjonshemmede. Prisene er ikke helt klare enda, men prisen for et ”race” andre steder er ca. 150 kroner. Han tenker seg også at han kan leie ut banen til andre formål. - Banen er også svært godt egnet for å kjøre med radiostyrte biler.

 
Her er du: Hjem Historikk Bakgrunn